top of page

Zuurstof voor het leven

Bijgewerkt op: 5 sep. 2023

I'm on a roll! Graag raad ik u het boek aan dat geschreven werd door onze founder en serial entrepreuneur, Filip Dings. Een ideaal werk om mee te nemen op vakantie, of buiten op uw terras te leggen voor rustige momenten - het soort werk dat u gemakkelijk in stukken kunt lezen. Bovendien leest het vlot en krijgt u op een zilveren dienblad aangereikt hoe u meer succes en geluk in uw leven kunt bereiken. Het boek, waarvan de opbrengst integraal naar het goede doel gaat, kunt u via deze link bestellen.


Succes en geluk gaan samen, en dit zónder uzelf volledig op te branden. Succes, stress en kopzorgen lijken voor de meeste ondernemers met elkaar onlosmakelijk verbonden te zijn. Dit kan echt anders! Om zuurstof in uw leven en in uw bedrijf te brengen, is het vooral belangrijk om slimmer te werken, in plaats van u kapot te werken. Want als u dat laatste zou doen, dan blijft er van geluk en kwaliteit van leven maar weinig over. Van zodra de verschillende levensdomeinen uit balans zijn, staat de geluk beleving enorm onder druk en zult u zich gefaald en eenzaam voelen.


Zuurstof voor het leven beschrijft een zeer eenvoudig model, dat op ieder moment en voor iedereen toepasbaar is. Omdat Filip research heeft gedaan over de hele wereld, zijn deze principes universeel en gemakkelijk in de praktijk te brengen. De basis van het model is dat wij als mensen allemaal van elkaar afhankelijk zijn, ook al horen we dit niet graag. In plaats van jaloers te zijn op iemand anders, of iemand hulp te weigeren, zet Filip in het licht dat het opbouwen en onderhouden van een positief netwerk van levensbelang is. Hoe beter uw interpersoonlijke relaties, hoe meer rust u zult ervaren. En samen ondernemen is toch ook veel leuker dan alleen! Samenwerkingsverbanden zoals VOKA zijn hier een mooi voorbeeld van.


Ook op individueel gebied kunt u op korte termijn veel winnen door gedisciplineerd te zijn. Discipline heeft vaak een ietwat negatieve connotatie, jammer genoeg. Het gaat er vooral om dat als u dingen wilt bereiken, u ook de benodigde gerichte acties zult moeten blijven ondernemen om uw doelen te behalen. Onderweg geniet u van het proces, want doelgericht en gedisciplineerd werken geeft nu eenmaal een gelukzalig gevoel.


Maak gebruik van de eenvoudige tools die Filip aanreikt in zijn boek, bijvoorbeeld de 'not to do list', waarbij u ervoor zorgt dat u verleidingen kunt blijven weerstaan, zult u op korte termijn verbluffende resultaten boeken. Iedereen heeft baat bij de theorie uit dit boek, zowel privé als zakelijk. U bent namelijk maar 1 persoon, en of u nu bedrijfsleider of ouder bent, vriend of kind van uw ouders - pas deze principes in eender welke situatie toe en u zult versteld staan hoe u op eenvoudige wijze uzelf en uw omgeving zult verrassen en inspireren.


We zijn met ons team ambassadeurs van Zuurstof voor het leven en vertellen u er graag alles over. Dit kan in de vorm van coaching, een presentatie of interactieve workshop. Geef zuurstof aan uzelf en u geeft zuurstof aan uw bedrijf!


Daphne Surink, Business coach en bezield wetenschapper









bottom of page